Šta se desilo sa beogradskim bioskopima? Nekada 4.5 mil gledalaca, danas...

Filmove je ipak najlepše gledati na pravom mestu. A zna li iko koliko je starih beogradskih bioskopa danas pod katancem? Dobrom zaradom mogu se pohvaliti samo najmodernije bioskopske sale tržnim centrima.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

20:20

Šta se desilo sa beogradskim bioskopima? Nekada 4.5 mil gledalaca, danas...

Ne računajući rekonstrukciju Balkana, sudbina drugih bioskopa povremeno se i usput spomene samo još u izbornim kampanjama.

A ne tako davno, pre decenije i nešto, Beograd je imao 20 bioskopa sa godišnjom posetom od gotovo 4,5 miliona ljudi. Sada je teško prebrojati sva platna uz koja obavezno ide atribut oronulo.

Trenutno se premijera smeši jedino zgradi u kojoj je 1912. otvoren prvi stalni beogradski bioskop. Rekonstrukcija Balkana u toku. Naravno da se filmovi na velikom platnu i dalje gledaju, ali u nekom drugačijem ambijentu, u kojoj je i reč bioskop zamenjena drugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: