Rekordno niska gledanost ceremonije dodele Oskara

Ceremoniju dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, ove godine je pratilo 26,5 miliona gledalaca, što je rekordno mali broj.

Izvor: Beta

Utorak, 06.03.2018.

08:49

Rekordno niska gledanost ceremonije dodele Oskara
foto: getty

Ovo je prvi put da je ceremoniju Oskara gledalo manje od 30 miliona ljudi, navodi agencija Asošiejted pres.

Dodela Oskara je često najgledaniji šou-program na televiziji, posle Superboula, ali to nije bio slučaj ove godine, navodi AP i dodaje da je prošlog meseca ceremoniju otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu pratilo 27,8 miliona gledalaca.

Broj ljudi koji gledaju televiziju se generalno smanjuje, ali gledanost dodele Oskara je često vezana za popularnost filmova u takmičarskoj kategoriji i to ne govori mnogo o filmu "The Shape od Wather" (Oblik vode) koji je dobio nagradu za najbolji film, navodi američka agencija.

Dodela Oskara je zabeležila nisku gledanost i 2008. godine kada je nagrada za najbolji film pripala ostvarenju "No Country For Old Men".

Prošle godine je svečanu dodelu Oskara pratilo 33 miliona gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: