Giljermo del Toro predsednik žirija ovogodišnje Mostre

Meksički reditelj Giljermo del Toro, koji je za film "The Shape of Water" (Oblik vode) prošle godine osvojio "Zlatnog lava" Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (Mostra), biće ove godine predsednik žirija tog fesitvala, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

17:05

Giljermo del Toro predsednik žirija ovogodišnje Mostre
Foto: Getty

"Biti predsednik žirija Mostre je izuzetna čast i odgovornost koju prihvatam s poštovanjem i zahvalnošću", rekao je 53-godišnji reditelj i dodao da je Venecija "prozor svetske kinematografije, i prilika da se slave snaga i važnost kulture".

Film "Oblik vode" ove godine je dobio 13 nominacija, medju kojima za najbolju režiju i najbolji film, za američku nagradu Oskar čiji dobitnici će biti objavljeni 4. marta.

Naredna, 75. Mostra održaće se od 29. avgusta do 8. septembra.

Uz Kan i Berlin, venecijanska Mostra je jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: