Sergej Trifunović: Kad dođe moj čas, voleo bih da me ti tamo čekaš

Srpski glumac Sergej Trifunović, prijatelj i kolega Nebojše Glogovca, oglasio se na Tviteru povodom tragične vesti o njegovoj smrti.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

12:46

Default images

Sergej je podelio i fotografiju sa Nebojšom iz mlađih dana. “Duet: ’Šiptarski terorista i sirijski izbeglica’ više neće svirati zajedno“ Inače, Nebojša Glogovac i Sergej Trifunović su studirali glumu u klasi Vladimira Jevtovića na Fakultetu dramskih umetnosti, a prvu važnu ulogu su zajedno dobili još na drugoj godini Akademije. Glogovac kaže da mu je to bio jedan od najlepših trenutaka u životu.

Od Glogovca se oprostilo i Jugoslovensko dramsko pozorište navodeći da Glogovac nije bio samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u povesti srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obeležili svoje vreme, ostajući u trajnom nasleđu budućih pokolenja.

"Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja", navodi se u saopštenju JDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: