Preminuo Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac umro je u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Izvor: B92, Beta

Petak, 09.02.2018.

09:45

Preminuo Nebojša Glogovac
Foto: Tanjug / Zoran Zestiæ

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

"Zauvek u mom srcu. Sa anđelima mili moj...", napisala je glumica.

Sa Andjelima mili moj..

A post shared by Natasa Ninkovic (@natasaninkovic) on

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana Glogovca i njegove supruge Milene. Porodica se iz Trebinja preselila u Opovo, a potom u Pančevo, gde je Nebojšin otac 1977. godine postao prota.

Jedna od prvih uloga koju je odigrao bila je u popularnoj TV seriji "Bolji život" (1987), gde je igrao školskog druga Slobodana Popadića.
Glumu je upisao 1990. godine na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi studirali su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović. Nebojša Glogovac će ostati upamćen po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Neke od njih su: "Zlatna arena" Filmskog festivala u Puli, Nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nagrada "Zoran Radmilović" i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje. Njegova prva filmska uloga bila je u filmu "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila, a prvu glavnu ulogu na velikom platnu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", u kome je tumačio lik Bogdana.

Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića u televizijskoj seriji "Porodično blago". Zapažene uloge je ostvario u filmovima: "Bure baruta", "Nebeska udica", "Kad porastem postaću Kengur", "Munje"…
Kako veoma uspešan pozorišni glumac ostvario je uloge u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"...

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u televizijskoj seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine", gde je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

946 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: