On je najružniji Bond u istoriji

Danijel Krejg najmanje je zgodan Džejms Bond u istoriji filmova o agentu 007.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2018.

18:45

On je najružniji Bond u istoriji
Foto: Gettyimages

Njegov loptast nos, tanka usta i široko lice svrstavaju ga na dno liste glumaca koji su tumačili ulogu agenta 007, pokazao je test mapiranja lica, koje je bilo poznato i kod starih Grka, prenosi Dejli mejl.

Razlog za slavlje ima Šon Koneri, čije je lice najlepše po istom testu. Crte njegovog lica pokazuju 89,2 poklapanja sa "zlatnim presekom".

Prema tom testu, Konerijevo lice je u vreme snimanja bilo najbliže grčkoj ideji savršenstva od svih testiranih lica.
Šon Koneri / Foto: Gettyimages
Drugi najlepši bio je pokojni Rodžer Mur, treći je Timoti Dalton, četvrti Pirs Brosnan, a peti Džordž Lejzenbi.
Rodžer Mur / Foto: Gettyimages
Krejg je poslednji na listi, s 84,2 odsto podudarnosti. Važno je naglasiti da je nemoguće imati 100 odsto poklapanja, jer savršenstvo ne postoji.

"Danijel Krejg prošao je najgore zbog loptastog nosa, tankih usana i širokog lica. On ima taj muževni izgled, ali on se ne poklapa s idejama starih Grka o lepoti. S druge strane, Šon Koneri je godinama smatran najlepšim Bondom, a sada je to potvrdila i nauka. On ima lepo, simetrično lice", tvrdi estetski hirurg Džulijan de Silva, koji koristi mapiranje u svom poslu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: