"Privilegija je biti u ovakvom položaju i da vas talentovani traže" /VIDEO

Prvi put jedan domaći izvođač ima veze sa Gremi nagradom. Goran Bregović bio je gostujući koautor i izvođač na nagrađenom albumu "Rezidente", istoimenog portorikanskog autora, koji je dobio Gremi za najbolji latino rok album u 2017. godini.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

19:15

"To je vrlo lep projekat. On je otišao da mu naprave analizu genetsku, da mu kažu odakle mu potiču preci, onda su mu našli Afriku, Mongoliju, između ostalog i ovde. Onda je naravno došao u BG, pravili smo pet-šest dana neku pesmu. Meni je drago da sam ga sreo on je jedan od najznačajnijih latinoameričkih umetnika, ali to je privilegija kada ste u ovakovom položaju kao ja da radite sa talentovanima i da vas takvi traže", priča Bregović za Prvu televiziju.

Njegov poslednji album najprodavaniji je u world music kategoriji na teritoriji SAD na digitalnom servisu Amazon.

"Čudno ti je to da hiljade Amerikanaca ima tvoju ploču 'Tri pisma iz Sarajeva' u kući. Čudno. Mi smo mali, da vas uopšte neko primeti to je veliko čudo.“

Bregović se našao i među muzičkom svetskom elitom u knjizi Rikarda Kavola "101 umetnik koga morate čuti pre nego što umrete", rame uz rame sa Mocartom, Bahom, Bitlsima, Frenkom Sinatrom...

"On mi je pisao pismo da je bezbrojne sate proveo radeći uz moju muziku i to su sati koje ne očekujete, kao što nisam očekivao kad mi je Klepton rekao da je njemu Skorseze poklonio moju ploču 'Dom za vešanje' i da od tada uvek kupuje moje ploče. To ne očekujete", zaključuje Bregović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: