Nominacije za Oskara razbesnele fanove, jedan film potpuno ignorisan

Nije trebalo dugo da od objave nominacija za 90. dodelu Oskara počnu prve rasprave.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 25.01.2018.

08:30

Nominacije za Oskara razbesnele fanove, jedan film potpuno ignorisan
Foto: Youtube Screenshot

Podsetimo, 13 nominacija osvojio je The Shape of Water Giljerma del Tora, osam Dunkirk Kristofera Nolana i sedam Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Martina Makdonaga. Obožavaoci su primetili da je jedan film ozbiljno zakinut i da nije reč o filmu Get Out, kao što se očekivalo pre objave nominacija.

Naime, iako je dobio pohvale i kritike i gledalaca, prvi film u kojem glavne uloge tumače samo žene, koji je režirala žena, Wonder Woman, nije dobio nijednu nominaciju. Možda nije dubokoumni film, ali mnogi misle da je zaslužio bar jednu nominaciju zbog te male revolucije u svetu filma, piše Unilad. Wonder Woman, osim što je važan u probijanju barijera nametnutih ženama u Holivudu, film je i o kojem se najviše pričalo prošle godine.

"Ne mogu da verujem da su nominovani Baby Driver i Blade Runner 2049, a Wonder Woman nije", samo su neki od komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: