Preminuo Rej Tomas, osnivač grupe "The Moody Blues"

Osnivač slavne britanske rok grupe "The Moody Blues", flautista i pevač Rej Tomas preminuo je 4. januara, u 77. godini, četiri meseca pre nego što će grupa zvanično postati član Rokenrol kuće slavnih u Klivlendu.

Izvor: B92

Subota, 13.01.2018.

17:20

Preminuo Rej Tomas, osnivač grupe
Foto: YouTube screenshot

U saopštenju diskografskih kuća Ezoterik Rikordings i Čeri red rekords navodi se da je Tomas preminuo u svojem domu u Suriju, nedaleko od Londona.

Uzrok smrti nije saopšten, ali je poznato da je Tomas 2014. objavio da mu je u septembru 2013. dijagnostikovan rak prostate.

Karijeru je započeo svirkama u bluz grupama u Birmingamu, gde je 1964. godine s Majklom Pinderom i Denijem Lejnom osnovao grupu "The Moody Blues". S bendom je nastupao od njegovog osnivanja 1964. do 2002, kada se povukao zbog zdravstvenih problema.

Iako se u početku uglavnom oslanjala na bluz, grupa je vrlo brzo postala osnivač progresivnog roka, a zauvek će ostati upamćena po hitu koji je obeležio šezdesete godine "Nights in White Satin", u kojem je Tomas na flauti izveo antologijski solo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: