Poznata klizačica: "Ne želim da gledam film. Ja sam bila žrtva"

Film "Ja, Tonja", u kojem glavnu ulogu tumači Margo Robi, ovih dana privlači veliku medijsku pažnju. Ipak, neće ga pogledati najmanje jedna osoba - klizačica Nensi Kerigan, jer napad na nju predstavlja središnji deo radnje filma.

Izvor: news.com.au

Petak, 12.01.2018.

13:45

Poznata klizačica:
Foto: Gettyimages

"Zauzeta sam ovih dana. Bila sam na američkom nacionalnom takmičenju u klizanju, tako da nisam stigla da gledam dodelu Zlatnih globusa. Nisam pogledala film. Jednostavno nemam vremena, živim svoj život", izjavila je Kerigan za Boston gloub.

"Ona koja je bila žrtva sam ja. To je moja uloga u celoj priči. To je to", dodala je.

Na pitanje o tome da li je uznemirava to što se Hardingova u filmu predstavlja kao žrtva, odgovorila je da je u ovom trenutku bolje da stvari ostanu takve kakve jesu.

"To više nije deo mog života", rekla je. Tonja Harding i Nensi Kerigan ubrajaju se među nabolje američke klizačice svih vremena.

Početkom devedesetih, Hardingova i Keriganova nalazile su se na vrhuncu karijere, a rivalstvo između njih dve dodatno su podsticali senzacionalistički naslovi u medijima.

Kako bi se rešila konkurencije, Tonja je pred odlazak na Olimpijske igre 1994. godine organizovala napad na Keriganovu.

Nepoznatom napadaču naredila je da Keriganovoj polomi koleno, kako više ne bi mogla da se bavi tim sportom.

Napadač, koji je kasnije identifikovan kao Šejn Stant, udario je Keriganovu nekoliko puta metalnom šipkom po butini.

Policijska istraga pokazala je da je Tonja isplanirala napad zajedno sa svojim bivšim suprugom. Keriganova kaže da joj smeta to što je Tonja u filmu predstavljena kao žrtva svoje stroge majke, koja ju je zlostavljala fizički i psihički, i što film svu krivicu za napad svaljuje na Tonjinog bivšeg supruga.

A s obzirom na to da je Margo Robi na dodelu Zlatnih globusa došla u pratnji Tonje Harding, čini se da su mnogi prihvatili filmsku verziju događaja kao istinitu. Svoje nezadovoljstvo izrazio je i bivši olimpijac Džoni Vir, koji je na Tviteru napisao da je zgrožen načinom na koji film glorifikuje Hardingovu i na koji se podsmeva Nensinoj patnji.

"Njeno odrastanje možda jeste bilo tragično, ali atletičari dolaze iz svih životnih sfera, i njihov uspeh trebalo bi da dolazi sa njihovim zaslugama, ne na osnovu organizovanja fizičkog napada. Neću joj aplaudirati. Stojim uz Nensi", napisao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: