Prva repriza "Orfeja" 26. januara u Madlenijanumu

Prva repriza opere "Orfej", remek-dela Klaudija Monteverdija, u izvođenju solista, hora i baroknog orkestra Nove beogradske opere, zakazana je za 26. januar na sceni zemunskog pozorišta "Madlenijanum".

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

15:36

Prva repriza
foto: Madlenianum/promo

Premijerno predstavljena u Srbiji i Beogradu 18. novembra 2017, barokna opera "Orfej" je imala izuzetno dobar prijem i kod publike i kritičara.

Nakon kompletno rasprodate premijere, u petak, 26. januara "Orfej" se ponavlja pred beogradskom publikom, a povodom Dana Madlenijanuma. Solisti su priznati mladi umetnici, među kojima se ističe Nikola Diskić u naslovnoj ulozi.

Režiju potpisuje nagrađivani nemački reditelj Danijel Pfuger, a Baroknim orkestrom Nove beogradske opere diriguje sa čembala Predrag Gosta.

Dramaturg je naša poznata barokna solistkinja Marijana Mijanović, a kostime i scenografiju radila je Tijana Trailović.

Karte su već uveliko u prodaji na blagajnama Madlenijanuma i Muzeja Cepter (Zepter), po ceni od 1.000 dinara. Penzioneri i studenti imaju popust od 50%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: