"Kir Janja" 25 godina na sceni Narodnog pozorišta

Redak jubilej, 25 godina od premijere predstave "Kir Janja" Jovana Sterije Popovića sa Predragom Ejdusom u glavnoj ulozi, biće obeleženo izvođenjem komada 14. decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

18:00

Prinscreen YouTube

Komedija "Kir Janja" Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina, premijerno je izvedena na Velikoj sceni 25. decembra 1992. godine.

U prethodne dve i po decenije, na 234 izvođenja, na matičnoj sceni i gostovanjima, predstavu je videlo oko 85.000 gledalaca.

Predstava je pretrpela brojne promene u glumačkoj podeli, ali Kir Janju od početka tumači legendarni Predrag Ejdus, koji je za ovu ulogu dobio i veliki broj nagrada.

Pored njega, igraju Nada Blam, Andreja Maričić, Zlatija Ivanović, Predrag Miletić, Boško Puletić i Milan Šavija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: