Ovo su najprovokativnije scene seksa u istoriji filma

Bilo da su šokirale publiku pomeranjem granica, količinom golotinje ili količinom agresije, scene seksa iz ovih filmova teško je izbrisati iz sećanja.

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2017.

19:55

Ovo su najprovokativnije scene seksa u istoriji filma
Foto: YouTube screenshot

Poslednji tango u Parizu, 1972.

Francusko-italijanska romansa s Marlonom Brandom i Marijom Šnajder u glavnim ulogama bavi se parom koji se upušta u neobaveznu seksualnu vezu: Brando je udovac, a Marija bi uskoro trebalo da se uda. Film je pun nasilja, a scena koja je podigla najviše prašine jeste prizor analnog seksa u kojem se kao lubrikant koristi puter.

Rizičan posao, 1983.

Tom Kruz tumači vrednog, odgovornog i pouzdanog tinejdžera, koji upoznaje mladu Lanu, izbirljivu ženu punu životnog iskustva. Kruz ima dva cilja u životu: da upiše koledž i izgubi nevinost. Njegovi roditelji odlaze na odmor i ostavljaju mu kuću na čuvanje. Ono čemu će ga Lana (Rebeka De Mornej) podučiti, noćna je mora svakog roditelja.

9 i po nedelja, 1986.

Američka erotska drama režisera Edrijana Lajna s Mikijem Rurkom i Kim Bejsindžer u glavnim ulogama uzburkala je brojne strasti. Kim je privlačna asistentkinja u jednoj umetničkoj galeriji u Njujorku, a Miki harizmatični i prepredeni broker. Njihov prvi susret u kineskoj radnji i razmena upečatljivih pogleda uvod je u bizarnu vezu koja se svodi isključivo na seksualne igrarije. On vodi igru koju ona uglavnom prihvata i ponekad povlači granicu između uzbudljivog iskustva i sadomazohističkih proizvoda njegovog uma...

Henri i Džun, 1990.

Drama snimljena prema dnevniku poznate pariske spisateljice Anaïs Nin prikazuje ljubavni trougao tridesetih godina između Nin (Marija de Medeiros), pisca Henrija Milera (Fred Vord) i njegove žene Džun (Uma Turman). Reč je o prvom filmu koji je dobio 'X' oznaku za gledaoce.

Niske strasti, 1992.

Ova priča nije niti ljubavna ni romantična, već demonstrira snagu ženskog seksepila i moć zavođenja. U jednom od najslavnijih prizora u svetu kinematografije, Šeron Stoun zapanjuje šokira publiku scenom u kojoj bez gaćica prekršta noge...

Širom zatvorenih očiju, 1999.

U sjajnom Kjubrikovom filmu, Bil (Tom Kruz) je lekar, oženjen kustosom Alis (Nikol Kidman). Ona svom suprugu jedne večeri priznaje jednu od svojih seksualnih maštarija, nakon čega Bil postaje izuzetno ljubomoran, a zatim i opsednut njenom fantazijom. Iako je u pitanju samo maštarija, Bil ne može da izbaci iz glave pomisao da neko dira njegovu suprugu. Takvo razmišljanje dovodi ga u razne seksualne situacije, od kojih je svaka na neki način povezana sa smrću...

I ja tebi kevu, 2001.

Životi Hulja i Tenoha, kao i većine sedamnaestogodišnjaka, kontrolisani su njihovim hiperaktivnim hormonima, međusobnim prijateljstvom i žurbom u svet odraslih. Kad krenu na put s lepom i slobodoumnom 28-godišnjom Lisom, nadaju se seksu i dobrom provodu, ali će se to iskustvo za njih troje pretvoriti u nešto mnogo više.

Planina Broukbek, 2005.

U pitanju je jedan od prvih filmova mejnstrim produkcije koji predstavlja ljubavnu priču i scene seksa između dva muškarca, s Hitom Ledžerom i Džejkom Gilenhalom u glavnoj ulozi.

Crni labud, 2010.

Natali Portman osvojila je Oskara za ulogu u ovom filmu, a ono što je svakako bilo najprovokativnije i o čemu se najviše pričalo jeste ishalucinirana scena seksa između Natali i Mile Kunis.

Nimfomanka, 2013.

U pitanju je strašna, poetska priča o životnom putu žene koja sebe predstavlja kao nimfomanku. Ovo kontrpoverzno ostvarenje delo je filmskog režisera i scenariste Larsa fon Trira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: