Nagrade ULUPUDS-a za Gajića i Krtolicu

Žiri Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) dodelio je danas tradicionalne nagrade na Sajmu knjiga u Beogradu, nakon što je pregledao i pročitao oko stotinu novih naslova.

Izvor: Beta

Subota, 28.10.2017.

15:38

Nagrade ULUPUDS-a za Gajića i Krtolicu
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nagrada za ilustratora dodeljena je Aleksi Gajiću, koji je zajedno sa Urošem Petrovićem stvorio neverovatnu "Priču o Jangu", saopšteno je iz izdavačke kuće Laguna.

Kako je navedeno, taj grafički roman je istinita priča o tome kako je francuski buldog uticao na životni put jednog pisca.

"Želeli smo da nagradimo Aleksu kao ilustratora – umetnika koji godinama postavlјa nove standarde u struci, ispituje neistražene teritorije dok istovremeno nikada ne propušta priliku da nas očara bravurarama svog likovnog talenta", naveo je žiri.

Plaketu za dečju ilustraciju dobio je Dušan Krtolica za "Enciklopediji praistorijskih životinja", takođe u izdanju Lagune.

"Dušan je čudo od deteta čiji talenat i umeće nikog nije ostavio ravnodušnim i već su ga učinili svetski poznatim. Nјegova ogromna lјubav prema praistoriji i slikanju ima neverovatnu širinu, koju je autor, kao četrnaestogodišnjak, natprosečno pretvorio u pravu pravcatu encikopediju od 175 strana, gotovo potpuno ispunjenu originalnim crtežima", istakao je žiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: