Premijera predstave "Ti i Ja - naučnika dva" u pozorištu Pinokio

Pozorišna predstava "Ti i Ja, naučnika dva" biće izvedena premijerno 13. oktobra u pozorištu Pinokio na Novom Beogradu. Ovo je predstava za decu, koja na zanimljiv i interaktivan način upoznaje najmlađe sa naukom i naučnim eksperimentima, a njen cilj je popularizacija nauke među decom i roditeljima.

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2017.

21:04

Premijera predstave
Foto: Promo

Predstava prati avanturu dva junaka, dečaka Ja i devojčice Ti, koji kreću u potragu za blagom. Kao i u svakoj pravoj bajci, u ovoj predstavi dva glavna lika, Ja i Ti, nailaze na brojne prepreke na putu ka blagu, koje mogu prevazići jedino znanjem. Zato ova uzbudljiva avantura za mališane nije samo zabavnog, već i edukativnog karaktera, jer pri susretu sa svakom novom preprekom zajedno stičemo nova znanja iz nauke. Glavne uloge tumače Dragana Mićalović i Aleksandar Ristoski.

Predstava je nastala na osnovu originalnog teksta hrvatskog glumca Mira Čabraje koji nosi naziv “Ti i Ja – znanstvenika dva”. Prvobitna predstava “Ti i Ja – znanstvenika dva” igrana je preko pedeset puta u Hrvatskoj i za veoma kratko vreme postala je popularna među decom, ali je privukla i pažnju kritičara.

Nakon uspeha u Hrvatskoj Miro Čabraja odlučuje da napravi novu predstavu u Beogradu, koja će na nov način oživeti originalan tekst. Nakon toga, Tijana Grumić adaptira ovaj tekst i nastaje scenario za predstavu “Ti i Ja – naučnika dva”, a Miro preuzima ulogu reditelja. Pozorišni projekat „Ti i Ja – naučnika dva“ pretvara se u proizvod saradnje grupe mladih entuzijasta koji su rešili da svoja znanja i veštine iz različitih oblasti pretoče u naučnu avanturu za decu.

Svoj rediteljski koncept Miro Čabraja temelji na najnovijim naučnim istraživanjima na području psihologije i pedagogije. Edukativno-naučna i zabavna predstava za decu „Ti i Ja – naučnika dva” nudi originalnu metodu učenja i istraživanja kroz igru u pozorišnom svetu. Predstava je prilagođena potrebama dece školskog i predškolskog uzrasta, nakon višegodišnjeg analiziranja dečije koncentracije i pažnje.

Zbog toga je fokus predstave na interakciji sa publikom – glumci postavljaju pitanja na koja deca odgovaraju i time postaju aktivni učesnici predstave I sa razumevanjem usvajaju njen sadržaj. Takođe, predstava intgriše različite naučne oblasti poput geografije, fizike, matematike, prirode i društva u jednu avanturu.

Deca osim o nauci uče i o životnim vrednostima kao što su hrabrost, upornost i pravila lepog ponašanja. Najvažnije je da sve to spoznaju kroz igru, tačnije uzbudljivu potragu za blagom! A šta je blago, to ćete saznati na samoj premijeri.

Predstava je namenjena svim radoznalim mališanima od 3 do 12 godina, koji vole igru i učenje kroz igru, posebno onima koji su nestrpljivi da otkriju svet oko sebe. Naravno, namenjena je i svim roditeljima da učestvuju sa nama u potrazi za blagom i da se i sami prisete nekih lepih vrednosti kojima želimo da naučimo naše najmlađe.

Na premijeri ćete moći i da kupite ilustrovanu knjižicu “Ti i Ja, naučnika dva” koja je nastala u saradnji sa savetnicom za dečiju psihologiju. U njoj se nalaze propratni sadržaj i materijali neophodni za izvođenje zagonetki iz predstave, koju deca mogu sami kod kuće rešavati.

Uz aktivnosti koje knjižica nudi, deca dobijaju stalan podestnik na ono što su videli i naučili sa nama . Knjižica je namenjena deci, ali je prilagođena roditeljima, što je naglašeno na početku knjižice gde su i oni pozvani da učestvuju u ovoj igri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: