Koju epizodu "Star Treka" fanovi najviše vole da gledaju?

Ljubitelji "Star Treka" u Americi nedavno su proslavili Nacionalni "Star Trek" dan, a popularna SF serija uskoro će prvi put posle 12 godina početi ponovo sa prikazivanjem.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

09:50

Koju epizodu
Foto: YouTube screenshot

Kultna naučno-fantastična serija, koja ove godine slavi 51. rođendan, do sada se pojavila u vidu pet TV serija, 13 filmova i jedne animirane TV serije.

Njeni fanovi posvetili su joj stotine sati, a isto očekuje sve one koji tek planiraju da se upuste u ovu avanturu, s obzirom na to da se pred njima nalazi 695 epizoda.

Netfliks, na kojem će biti prikazana nova sezona, u međuvremenu je sproveo istraživanje koje je pokazalo da je na tom servisu čak 12.000 fanova odgledalo svaku moguću epizodu. Onima koji tek planiraju da odgledaju "Star Trek" za to će biti potrebno 22 dana neprekidnog gledanja, i to bez sna.

Prema Netfliksovim podacima, najgledanije je bilo dvodelno finale serijala "Vojadžer", odnosno epizode pod nazivom "Endgame Part 1" i "Endgame Part 2". Štaviše, svih 10 najgledanijih epizoda deo su "Vojadžera".

Ipak, stvari nisu tako jednostavne. Iako originalnu Kirkovu seriju i Pikarovu "Sledeću generaciju" gleda više ljudi, "Vojadžer" i "Deep Space Nine" imaju vernije gledaoce. Možda bi na neki način moglo da se kaže da su oni jednostavno fanatičniji u svojoj posvećenosti.

Preostali deo liste izgleda ovako:

1. "Endgame Part 1" i "Endgame Part 2"
2. "Dark Frontier" - peta sezona
3. "Scorpion Part 2" - četvrta sezona
4. "The Gift" - četvrta sezona
5. "Scorpion Part 1" - treća sezona
6. "The Cloud" - prva sezona
7. "The Phage" - prva sezona
8. "Eye of the Needle" - prva sezona
9. "Drone" - peta sezona
10. "Year of Hell Part 2" - četvrta sezona

Radnja nove sezone biće smeštena 10 godina pred početak prvobitnog serijala, a glavne uloge tumačiće Sonika Martin-Grin, Molik Pančoli, Džejms Frejn, Mišel Jeo, Džejson Ajzaks i Rajan Vilson.

"Star Trek: Discovery" počeće sa emitovanjem na australijskom Netfliksu 25. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: