Umro američki glumac Martin Landau

Martin Landau, američki glumac i zvezda televizijske serije "Nemoguća misija", nagrađen Oskarom za film "Ed Vud" Tima Bartona, umro je prošle noći u Los Anđelesu u 90. godini, saopštio je njegov agent.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2017.

08:59

Umro američki glumac Martin Landau
GettyImages

Landau, rođen u Bruklinu, počeo je karijeru 1950-ih godina na Brodveju, a filmski debi je imao u filmu Alfreda Hičkoka "Sever-severozapad" 1959. godine.

Igrao je i u filmovima "Kleopatra" i "Nevada Smit", a najveću popularnost je stekao u TV-seriji "Nemoguća misija" (Mission Impossible, 1966–1973.) u kojoj je igrao Rolina Henda.

Landau je 1995. godine osvojio Oskara za sporednu ulogu, lik Bele Lugošija, u filmu "Ed Vud" reditelja Tima Bartona. Još dva puta je bio kandidat za tu prestižnu nagradu, a čak je i poslednjih godina, uprkos poznoj starosti, igrao u dvema TV-serijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: