PLAN B – 2. Festival subverzivnog filma

Festival subverzivnog filma – PLAN B, održaće se od 25. do 28. maja 2017. u velikoj sali Doma omladine Beograda. Cena ulaznice iznosi 250 dinara.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

13:59

PLAN B – 2. Festival subverzivnog filma

Prošlogodišnje premijerno izdanje festivala, posvećenog globalnim gorućim temama koje se tiču svih nas, prikazalo je provokativne i politički nekorektne dokumentarce i igrane filmove, koji su se bavili najaktuelnijim političkim i društvenim temama današnjeg sveta. Ove godine, od 25. do 28. maja u Domu omladine Beograda, drugo izdanje PLANA B domaćoj publici premijerno predstavlja 6 filmova koji otvaraju raspravu da li je drugačiji svet u kome živimo ipak moguć.

PLAN B, festival subverzivnog filma, pokrenuli smo kako bismo Beograd uključili u veliku i žestoku raspravu o budućnosti čitave planete, koja se rasplamsava poslednjih decenija. Da bismo prikazali političke i angažovane filmove koji su uzburkali svetsku javnost. Da bi približili aktuelne fenomene i tendencije kroz umetnički komentar autora koji ne veruju da filmovi menjaju svet, ali znaju da ga menjaju gledaoci tih filmova.

Šta nam je plan B?

Program

Četvrtak, 25. maj

Film: "Ovo je naša zemlja" ("Chez nous", Francuska, 2017)

20:00

Režija: Lukas Belvo

Medicinska sestra postaje nosilac izborne liste nacionalističke partije za lokalne izbore u malom francuskom gradu. Bez ikakvih stvarnih uverenja, ona prepušta da je populistička atmosfera nosi.

Petak, 26. maj

Serijal: "Betonski spavači", epizoda 1. i 2. (Hrvatska, 2016)

18:00

Režija: Saša Ban

Dramatična priča o protivrečnostima jugoslovenskog socijalističkog društva između istoka i zapada, demokratije i totalitarizma. Svaka epizoda bavi se danas ruiniranom soc-realističkom arhitektonskom baštinom.

Film: "Hvala gazda", ("Merci Patron", Francuska, 2016)

20:00

Režija: Fransoa Rufan

Francuski Majk Mur nas vodi kroz zakulisne radnje velikih francuskih firmi koje koriste skoro ropski rad stranih radnika, kako bi izbegli da poštuju prava francuskih radnika.

Serijal: "Betonski spavači", epizoda 3. i 4. (Hrvatska, 2016)

18:00

Režija: Saša Ban

Treća i četvrta epizoda predstavljaju soc-realističku arhitekturu post-industrijskog kompleksa i velike ambicije modernizatorskoh projekata.

Film: "Put za Instabul" ("La Route d'Istanbul", Francuska, Alžir, 2016)

20:00

Režija: Rašid Bušareb

Elizabet živi sa kćerkom Elodi u Belgiji. Jednog dana, policija joj saopštava da joj se kćerka priključila Islamskoj državi. Elizabet kreće u potragu.

Nedelja, 28. maj

Film: "Samo uzdah", ("A Mere Breath", Rumunija, 2016)

18:00

Režija: Monika Lazurean-Gorgan

Šta se dešava sa porodicom u malom rumunskom gradu, gde je sa propašću fabrike, propala svaka nada i solidarnost? Film prati porodicu Dobrin u iščekivanju čuda koje bi izlečilo njihovo teško bolesno dete.

Film: "Mladi Karl Marks", ("Le jeune Karl Marx", Nemačka, Belgija, Francuska, 2017)

20:00

Režija: Raul Pek

Od reditelja kultnog filma "I'm not your Negro" dolazi uzbudljiva biografska priča o prvom susretu Marksa i Engelsa i nastanku "Komunističkog manifesta" u grotlu Evrope 19. veka koju iz korena potresaju protesti i revolucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: