Izložba slika Milutina Obradovića u kući Đure Jakšića

Izložba slika istaknutog crnogorskog slikara Milutina Obradovića otvoriće se 4. maja u kući Đure Jakšića u Skadarliji, sa početkom u 20 časova. Izložbu će otvoriti glumac Branislav Lečić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

10:15

Izložba slika Milutina Obradovića u kući Đure Jakšića

Izložba nosi naziv "Običan, malecki san", a nastala je iz ciklusa "Dodir za ljubav" kojim se Obradović, prošle godine, predstavio u Novom Sadu, Beogradu i u Luvru.

Na platnima Milutina Obradovića čest motiv je konj sa naglašenim portretom. Ta figuracija prepuna je simbola vrlo jakog i bogatog kolorita.
Istoričari umetnosti kao i likovni kritičari izložbu Milutina Obradovića svrstali su u najinovativnije i najcelovitije izložbe u protekloj godini u Crnoj Gori i okruženju.

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je 2002. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: