Knjiga Milene Garfild predstavljena u Vašingtonu

U sredu 19. aprila američkoj čitalačkoj publici predstavljena je knjiga Milene Trobozić Garfild "Mali saveti za bolji život", ili u engleskoj verziji "This American Wife" (Ova američka supruga).

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

17:15

Knjiga Milene Garfild predstavljena u Vašingtonu

U najpopularnijoj knjižari - klubu u Vašingtonu "Busboys and Poets" okupila se brojna međunarodna publika kao i predstavnici nekih od najuglednijih američkih medija kao sto su Washington Post, NPR, USA Today, Voice of America i USNews.

Promociji je prisustvovao i ambasador Srbije u Americi gospodin Đerđ Matković sa suprugom i drugi predstavnici amabasade u Vašingtonu. Tekstove iz knjige u engleskom prevodu čitala je naša poznata glumica Snežana Bogdanović, koja je kao specijalni gost večeri doputovala iz Njujorka.
U duhovitom monologu i kroz razgovor sa publikom i gošćom iz Njujorka autorka je govorila o svom iskustvu života na Istočnoj obali, kućnim robotima, psima na prozaku, kuhinjama bez kuvanja, feminizmu bez jednakosti, kraju romantike, javnoj usamljenosti, pametnim kućama, večnoj mladosti, američkom optimizmu koji je zamenila anksioznost, važnosti umetnosti kao jedinoj protivteži medijskoj sveprisutnosti i drugim obeležjima svakodnevice koje je obrađivala u svojim kolumnama sakupljenim u knjizi koju je objavila izdavačka kuća Samizdat B92.

Promociju je organizovao Krug Orfelin, a prihod od prodaje knjiga je doniran za buduće aktivnostima ove ne-profitne organizacije u predstavljanju savremene srpske kuture u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: