Mineapolis obeležava prvu godišnjicu smrti Prinsa

Gradske vlasti Mineapolisa, u američkoj državi Minesoti, raznim manifestacijama će obeležiti prvu godišnjicu smrti muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 21. aprila od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opoioda.

Izvor: Beta

Petak, 21.04.2017.

08:18

Mineapolis obeležava prvu godišnjicu smrti Prinsa
GettyImages

U Mineapolisu, Prinsovom rodnom gradu, tokom četiri dana će biti organizovani koncerti lokalnih grupa koje će izvoditi pesme poznatog muzičara. Neki delovi grada će biti osvetljeni Prinsovom omiljenom purpurnom bojom.

Prins ili "dete iz Mineapolisa" bio je jedan od najvećih muzičara osamdesetih i devedesetih godina sa hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je mešao gitarske rifove sa poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain". Objavio je oko 30 albuma za skoro 40 godina karijere koji su prodati u 150 miliona primeraka.
GettyImages
Visokog svega 1,60 metara, ali sa velikom harizmom, Prinsa su često upoređivali sa Majklom Džeksonom, iako je muzičar imao drugačiji nastup na sceni igrajući na kartu "superseksepilnosti".

Bio je pevač, tekstopisac, muzičar i multiinstrumentalista, iako je na koncertima svirao samo gitaru. Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: