Nušićeva nagrada za životno delo pripala Mileni Dravić

Ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru je istaknuta dramska umetnica Milena Dravić, preneo je danas regionalni portal Podunavlje.info.

Izvor: B92

Utorak, 04.04.2017.

16:17

Nušićeva nagrada za životno delo pripala Mileni Dravić
Foto: YouTube Screenshot

Milena Dravić je najveća filmska diva Jugoslavije i jedna od najpopularnijih srpskih filmskih, pozorišnih i televizijskih glumica.

Dobitnica je najznačajnijih domaćih glumačkih nagrada - Dobričinog prstena i Nagrade Žanka Stokić, kao i Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu (Poseban tretman), Nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji (Jutro), Zlatne arene za najbolju jugoslovensku glumicu na Filmskom festivalu u Puli (Prekobrojna, Biciklisti).

Pozorišni festival Nušićevi dani, 34. po redu, saznaje Podunavlje.info, biće održan u Smederevu od 19. do 28. aprila, a po tradiciji, Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru dodeljuje se poslednjeg festivalskog dana.

Izvor: Danas.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: