Dokumentarac o M. Abramović na 64. martovskom festivalu

Na 64. martovskom festivalu – beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, domaća publika imaće priliku da premijerno pogleda dokumentarni film o Marini Abramović, jednoj od najpoznatijih svetskih umetnica performansa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

13:55

Dokumentarac o M. Abramović na 64. martovskom festivalu

Film “Prostor između: Marina Abramović i Brazil” (The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil / Brazil, 2017, trajanje 86 minuta), režirao je Marko del Fiol, a biće prikazan u petak 31. marta od 21 čas u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

U potrazi za ličnim isceljenjem i umetničkim nadahnućem, Marina Abramović putuje kroz Brazil, doživljavajući svete rituale i otkrivajući svoj kreativni proces.
Putovanje se sastoji od dirljivih susreta sa isceliteljima i mudracima iz brazilskih sela i ona istražuje granicu između umetnosti i spiritualnosti.

Film prikazuje sesije isceljenja sa medijumom Džonom od Boga datim, susrete sa isceliteljima biljem, duhovne ritualie snagom religijskog sinkretizma, šamanske procese i isceljenje energijom kristala po raznim krajevima Brazila.
Ovo stvarno putovanje biva okidač za Marinino duboko introspektivno putovanje kroz uspomene, bol i prošla iskustva.

Kao mešavina filma koji se zbiva na putu i spiritualnog trilera, ovaj dokumentarni rad donosi jedinstven pristup intimnom kreativnom procesu jedne od najznačajnijih umetnica današnjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: