Promocija akcije "Negujmo srpski jezik" širom Beograda

U okviru akcije "Negujmo srpski jezik" na Savindan, koji je školska slava, na više lokacija širom Beograda predstavljeni su promotivni posteri na kojima su Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Isidora Sekulić, narodne poslovice i zagonetke.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.01.2017.

15:05

Promocija akcije
Foto: Screenshot

Time su se i kompanije "Moj kiosk Group" i "Alma kvatro" priključile ovoj društveno odgovornoj i neprofitnoj akciji, čiji je osnovni cilj zaštita srpskog jezika i pisma i povećanje opšte jezičke kulture i pismenosti, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Promotivni posteri postavljeni su na 15 objekata "Moj kiosk Group", dok će kompanija "Alma kvatro" ustupiti 10 bilborda, 30 sitilajtova i dva reklamna stuba za promociju akcije.

Pored toga, Ministarstvo kulture i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) postigli su dogovor da se himna akcije u izvodjenju Dečjeg hora "Čarolija" Leontine Vukomanović emituje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

U toku je i izrada sajta akcije. Akcija "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, organizovana je u aprilu 2015. godine na nivou grada Beograda, uz učešće Sekretarijata za kulturu, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Biblioteke grada Beograda.

Formiranjem Posebnog odbora u oktobru 2016. godine akcija je proširena na republički nivo, uz učešće Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i RTS-a.

Tokom ove godine biće organizovane promotivne akcije u 17 upravnih okruga na teritoriji Srbije, koje će obuhvatati različite kulturno-umetničke programe inspirisane očuvanjem srpskog jezika i pisma: horske nastupe, dramske predstave za decu i odrasle, susrete sa piscima u školama, edukativne filmovi kratke forme i održavanje besplatnih stručnih seminara za nastavnike koje će voditi licencirani predavači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: