U galeriji Tejt izložba fotografija Eltona Džona

U londonskoj galeriji Tejt Modern od danas je izloženo 3.000 od ukupno 7.000 antologijskih fotografija iz privatne kolekcije ser Eltona Džona, koje je britanski muzičar počeo da prikuplja pre 25 godina po povratku s lečenja od zavisnosti od alkohola, zaključivši, kako sam kaže u katalogu izložbe, da je mnogo zdravije biti zavisan od kupovine fotografija.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.11.2016.

19:55

U galeriji Tejt izložba fotografija Eltona Džona
Foto: Thinkstock

Njih je britanski muzičar počeo da prikuplja pre 25 godina po povratku s lečenja od zavisnosti od alkohola. Kako sam navodi u katalogu izložbe, Elton Džon je zaključio da je mnogo zdravije biti zavisan od kupovine fotografija.

Na izložbi pod nazivom "The Radical Eye: Modernist Photography" izložene su vredne fotografije nastale u periodu između 1920. i 1950. godina prošlog veka, a među njima je više od 150 slika poznatih svetskih umetnika poput Berenis Ebot i Mena Reja, jednog od predvodnika dadaizma i nadrealizma.

Rejevi obožavaoci u Tejt galeriji će moći da uživaju u razgledanju čak 25 njegovih fotografija, na kojima su Pablo Pikaso, Anri Matis, Maks Ernst i Andre Breton, prenosi BBC.

"Prve fotografije kupio sam još u Francuskoj. Bile su crno-bele... kupio sam ih možda 12", rekao je pevač za BBC. "Od tada su fotografije moja zavisnost i strast" , dodao je on, prenosi Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: