Preminuo američki glumac Džin Vajlder

Poznati američki glumac Džin Vajlder, zvezda filmskih komedija poput "Vruća sedla", "Mladi Frankenštajn" i "Žena u crvenom", preminuo je u 84. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

22:16

Preminuo američki glumac Džin Vajlder
Foto: Wikimedia Commons

Vajlderov bratanac je rekao da je glumac preminuo sinoć u svojoj kući u Stemfordu, u saveznoj državi Konektikat, od komplikacija povezanih sa Alchajmerovom bolesti, prenela je agencija AP.

Vajlder, prepoznatljiv po kovrdžavoj kosi, proslavio se u filmovima poznatog američkog režisera Mela Bruksa, u kojima je uglavnom igrao zbunjene likove koji su se našli u neverovatnim situacijama.

Poznatu ulogu ostvario je i glumeći šarmantnog vlasnika fabrike čokolade u omiljenom dečjem filmu "Vili Vonka i fabrika čokolade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: