Autoru muzike za Diznijeve filmove nedostaje jedino Emi

Američki kompozitor Alan Menken koji je već osvojio 11 nagrada Gremi, osam Oskara i jedan Toni, želi da dobije nagradu Emi koja mu jedina nedostaje u višedecenijskoj karijeri, a koju očekuje možda s novim mjuziklom "Galavant".

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

14:15

Autoru muzike za Diznijeve filmove nedostaje jedino Emi
Foto: Gettyimages

Šezdesetsedmogodišnji njujorški kompozitor ima iza sebe karijeru dugu 50 godina, kao i stotinu nominacija za razne prestižne svetske nagrade, ali ne i Emi koja se dodeljuje za američku televizijsku produkciju.

"Nagrade su pokazatelji koliko se ceni rad umetnika. Ako ne dobijem Emi, neću umreti", našalio se Menken u intervjuu za Frans pres.

Menken je rekao da u javnosti često čuje da to što mu nedostaje Emi ponekad predstavlja teret.

Kompozitor je postao svetski poznat s muzikom za crtani film "Mala sirena" Volta Diznija, a kasnije u hitovima kao što su "Lepotica i zver" i "Aladin".

Menken će se sledeće sezone vratiti na Brodvej u decembru s predstavom "Bilo jednom u Bronksu" u koprodukciji američkog holivudskog glumca Roberta de Nira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: