Božo Vrećo: Imaće na sudu bolesnog čoveka

"Imam epilepsiju i, ako me producenti tuže, imaće slučaj na sudu protiv bolesnog čoveka", napisao je umetnik iz Bosne i Hercegovine Božo Vrećo povodom najave tužbe producenata predstave "Koštana".

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2016.

13:29

Božo Vrećo: Imaće na sudu bolesnog čoveka
Foto: YouTube/Screenshot

Pevač sevdalinki Božo Vrećo, koji je u "Koštani" Kokana Mladenovića trebalo da igra glavnu ulogu, napustio je projekat tokom vikenda zbog, kako je napisao na Fejsbuku, stresne situacije, koja je uticala na njegovo zdravstveno stanje. Producenti su najavili tužbu protiv umetnika.

"Sve što sam imao reći već sam rekao. Izašao sam iz projekta, jer me je iscrpeo, ugrozio moje zdravlje. Imam epilepsiju i u takvoj situaciji, ukoliko dodje do suda, imaće borbu sa bolesnim čovekom. Sramota! Jako sam loše i sad jedino što želim jeste da se osećam bolje i snažno za sve što sledi", napisao je Vrećo Tanjugu u prepisci putem Fejsbuka, jer nije želeo da razgovara telefonom.

Kako je naveo, u ugovoru stoji da on može da izađe iz projekta zbog zdravstvenih problema.

"Ja sam po ugovoru pristao na iznos kojim je legitiman izlazak u slučaju bilo kakvog problema, a posebno zdravstvenog. No, izgleda da ljudski život ništa ne vredi, i to nije dovoljno. Šta bi bilo da sam umro? Tek tada je u redu? Strašno!", naveo je Vrećo.

Producentski tim smatra da je napuštanjem projekta, čija premijera je bila zakazana za 5. avgust na Ljetnoj pozornici u Tivtu, Vrećo grubo prekršio prihvaćeni i potpisani ugovor, norme etike i profesionalizma.

Producenti najavljuju prijavu pred nadležnim organima zbog nanete štete celokpnoj produkciji, tražeći zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca.

Premijera je zakazana za 5. avgust u Tivtu, a ulogu Koštane preuzela je glumica Emina Elor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: