Zvezde kao bibliotekari i druge atrakcije Dana knjige

Povodom Svetskog dana knjige - 23. aprila, Biblioteka grada Beograda sutra organizuje akciju "Svi smo u biblioteci!" kojom svake godine populariše bibliotečku delatnost, knjigu i čitanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

16:14

Zvezde kao bibliotekari i druge atrakcije Dana knjige

Javne ličnosti iz sveta kulture i medija "radiće" sutra od 12 do 13 sati kao bibliotekari, usluživati čitaoce, upisivati ih u biblioteku, davati predloge za čitanje.

Ove godine svoje učešće u akciji najavili su Milica Mihajlović, Bane Trifunović, Tijana Milošević, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Branka Pujić, Lena Kovačević, Bojana Stamenov, Milena Marković, Vladimir Kecmanović, Petar Benčina, Nemanja Mihajlović, Dušan Vlahović...

Na platou ispred Biblioteke grada Beograda u isto vreme grupa "Black&White" održaće koncert tango muzike. Prolećni popust na učlanjenje od 50 posto još uvek je u toku i traje do 31. maja. Svetski dan knjige obeležava se i četvrtim festivalom "Svi smo mi čitaoci" koji počinje danas na Vračarskom platou, a trajaće do 1. maja.

Na festivalu će učestvovati ustanove kulture, biblioteke, knjižare, autori i drugi delatnici iz oblasti književnosti i izdavastva.

U okviru festivala 25. aprila na Vračarskom platou biće priređen program za mlade "Svi smo mi čitaoci", koji će voditi Ljubivoje Ršumović. Biće izvedena i predstava "Čik pogodi ko se voli", koja govori o pravim ljudskim vrednostima, poštenju, prijateljstvu, iskrenosti i ljubavi.

U okviru saradnje između Narodne biblioteke Srbije i Udruženja izdavača i knjižara Srbije, u 83 knjižare u 23 grada širom zemlje biće odobreni popusti za sve građane sa članskom kartom biblioteka iz tekuće kalendarske godine.

U akciju su uključene knjižare Službeni glasnik, Zavod za udžbenike, Delfi i Laguna, Mladinska knjiga, Dereta, Dobra knjiga, Kreativni centar i Pčelica. Gradska biblioteka u Novom Sadu se u program obeležavanja Svetskog dana knjige i autorskih prava uključila i izložbom u čast velikana svetske književnosti Vilijama Šekspira i Migela de Servantesa, od čije smtri se ove godine obeležava četiri veka.

U ponedeljak, 25. aprila, od 18 časova, na Odeljenju "Đura Daničić" novosadske biblioteke gostovaće književnica Jelena Bačić Alimpić, koja će u ulozi bibliotekara sugrađanima pomagati prilikom izbora knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: