Prijem i dodela nagrada povodom Meseca frankofonije

Ambasada Francuske prirediće danas prijem u čast Meseca frankofonije, a tom prilikom će biti dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima u različitim takmičenjima organizovanim u okviru Dana frankofonije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.03.2016.

14:32

Prijem i dodela nagrada povodom Meseca frankofonije

Nagrade će biti uručene pobednicima takmičenja za najbolju frankofonu pesmu u kategoriji juniora, kao i pobednicima takmičenja u diktatu na francuskom jeziku u kategoriji srednjoškolaca i univerziteta, najavila je danas Ambasada Francuske u Beogradu.

Diktat je okupio 9. marta brojne poznavaoce francuskog jezika i njegovog pravopisa u Čačku, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Prokuplju, Staroj Pazovi, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u kategoriji učenika srednjih škola i kategoriji univerziteta.

Amatersko takmičenje za najbolju frankofonu pesmu održano je u dve kategorije - juniorskoj od 13 do 17 godina i seniorskoj od 18 do 28 godina u Kladovu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu, sa 83 učesnika, od kojih se za finale, koje je održano 27. marta, kvalifikovalo 16 pevača.

Srbija od 2006. godine ima status posmatrača u Međunarodnoj organizaciji frankofonije (OIF), koja ima 80 članica i država posmatrača.

Tokom marta su ambasade zemalja članica OIF obeležile Dane frankofonije u Srbiji nizom kulturnih događaja, zajedno sa nastavnicima francuskog jezika i njihovim učenicima u školama i na fakultetima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: