Još jedno priznanje srpskim balerinama

Desetogodišnja Frančeska Pivko dobitnica je dva priznanja na međunarodnom baletskom takmičenju u Beču - 1. mesto i specijalna nagrada "Best future talent".

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

15:50

Još jedno priznanje srpskim balerinama
Foto: Thinkstock / ilustracija

Frančeska Pivko je učenica čuvenih imena beogradske pozornice - primabalerine Milice Bijelić i prve solistkinje beogradskog baleta Maje Kovačević koje se su se posvetile pedagoškom radu i pokrenule baletski studio "Dizajn pokreta M i M“.

Na međunarodnom baletskom takmičenju u Beču (Vienna International Ballet experience) koje se održalo od 21. do 24. marta 2016, Frančeska se takmičila sa dve varijacije – Nikija (1.čin) iz baleta „Bajadera“ i varijacijom Kitri (3. čin) iz baleta „Don Kihot“.

Varijaciju Nikije izvela je i na završnom Gala koncertu u Folks teatru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: