Dodir za ljubav: Izložba slika Milutina Obradovića

Izložba slika mladog crnogorskog slikara Milutina Obradovića "Dodir za ljubav" otvorena je u ponedeljak u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, a izložbu je otvorio književnik i prevodilac profesor na univerzitetima u Pragu, Gdanjsku, Krakovu, Novom Sadu i Banja Luci, Zoran Đerić.

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2016.

08:22

Dodir za ljubav: Izložba slika Milutina Obradovića
Foto: Nemanja Dimitriæ

Novosadska publika je toplo dočekala ovu međunarodnu izložbu, čemu svedoči neočekivano velika posećenost jednog likovnog dešavanja u galeriji Kulturnog centra Novog Sada.

Izložba “Dodir za ljubav” predstavljena je u četiri grada u Srnoj Gori, a sada je prvi put predstavljena u Srbiji i trajaće do 12. marta.
Foto: Nemanja Dimitriæ
Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori, diplomirao je slikarstvo 2002. godine na Cetinju. Milutinovo slikarstvo skrenulo je pažnju i svetske likovne scene, a kritičari za njega kažu da pripada grupi veoma talentovanih, perspektivnih slikara i da je rodio potpuno novo likovno pismo.

Milutin Obradović će tokom marta biti predstavnik Crne Gore na velikoj Svetskoj izložbi u Italiji.

Živi i radi u Bjelom Polju i Podgorici.
Foto: Nemanja Dimitriæ
.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: