Milijana Nikolić ponovila uspeh u Metropolitan Operi

Milijana Nikolić, koja je prošlog oktobra debitovala na sceni Metropolitan Opere ulogom Džejn Simur u Donicetijevoj operi Ana Bolena, je u subotu 9-og januara ponovila taj uspeh.

Izvor: Piše: Ðorðe Nešiæ

Nedelja, 10.01.2016.

12:44

Milijana Nikolić ponovila uspeh u Metropolitan Operi

Milijana je tog jutra dobila poziv iz uprave da je pevačica čije je ime bilo na rasporedu da peva, Džejmi Barton, bolesna, i tako je Milijana ponovo, bez probe, stala na scenu.

Predstava, koja je izvedena u matine terminu u 1 sat popodne, je takođe bila uživo prenesena na raznim radio stanicama.

Milijana je ponovo samouvereno i dirljivo izvela ovu zahtevnu ulogu, i pobrala simpatije publike igrajući ulogu nesrećne žene koja se bori između svoje žudnje za kraljem Henrijem VIII, i prijateljstva prema kraljici Ani Boleni. Njeni dueti, u prvom činu sa kraljem, a u drugom činu sa Anom, su bili pogotovo odlično primljeni i pozdravljeni od strane publike. Velika sala Metropolitena, i veliki i fleksibilan glas Milijane idu odlično ruku pod ruku.

Predstava Ana Bolena je ove sezone fenomenalan hit u Njujorku. Henrija VIII-og je igrao sjajni Ildar Abdrazakov, Lorda Persija mlada tenorska nada Stiven Kostelo, paža Smetona je pevala mecosopran Tamara Mamford, a samu Anu Bolenu, sopran Sondra Radvanovski, neprikosnovena zvezda bel-kanto i Verdi repertoara. I Radvanovski i Mamford su se svojevremeno usavršavale u programu Lindeman za mlade operske pevače pri Metropolitenu, čiji je član trenutno i jedan operski pevač iz Srbije, bas Sava Vemić.

Milijana Nikolić će nastupiti u Beogradu 25-og januara u Operi Narodnog Pozorišta u Beogradu, gde će pevati ulogu Amneris u operi Aida. Tenorsku ulogu Radamesa će pevati njen muž, australijsko-italijanski tenor Rosario La Spina. Nakon toga, 4-og februara, sopran Dušica Bijelić i bariton Nikola Mijailović, takođe svetski priznati operski pevači iz Srbije, će zajedno sa Milijanom i Rosariom predstaviti koncert operskih arija i ansambala na velikoj sceni Kolarca, u pratnji pijaniste Đorđa Nešića.

Piše: Đorđe Nešić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: