Novi konkurs za direktora Kinoteke

Upravni odbor Jugoslovenske kinoteke rapisao je novi konkurs za direktora te ustanove kulture od nacionalnog značaja, objavljeno je na sajtu Kinoteke.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.09.2015.

12:33

Default images
Foto: Mstudiodf/Wikimedia.com

Prethodni konkurs, sproveden ranije ove godine, nije uspeo jer kandidati nisu zadovoljavali formalne uslove. U međuvremenu je doneta Odluka o izmenama Statuta Jugoslovenske kinoteke, 29. aprila, pa se sada pored kandidata sa završenim fakultetima uzimaju u obzir i oni koji su diplomirali na umetničkim akademijama.

Na novi konkurs, koji traje 15 dana, mogu se javiti kandidati koji imaju "stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena (diplomske akademske studije - master, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije), odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine".

Uslov je i osam godina radnog iskustva u oblasti kulture. Tu su i uobičajeni uslovi - da se protiv kandidata ne vodi istraga i nije podignuta optužnica za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, zatim aktivno znanje engleskog jezika i poznavanje još jednog svetskog jezika, državljanstvo Republike Srbije i opšta zdravstvena sposobnost.

Prilikom izbora kandidata Upravni odbor će posebno ceniti i sledeće uslove: da poznaje delatnost, odnosno poslovanje arhiva i kinoteka i da poseduje organizatorske sposobnosti, navodi se u oglasu.

Kandidati su takođe obavezni da podnesu predlog programa rada i razvoja Kinoteke za period od četiri godine. Upravni odbor, čiji je predsednik producentkinja Jelena Mitrović, u roku od 30 dana po završetku konkursa sprovešće izborni postupak uvidom u podatke iz prijave i dostavljena dokumenta, kao i usmenim razgovorom sa učesnicima konkursa koji ispunjavaju sve uslove.

Datum razgovora biće određen naknadno. Inače, prijave i dokumentacija kandidata biće na uvidu javnosti postavljanjem na zvaničnu internet stranicu Kinoteke. Upravni odbor će nakon sprovedenog postupka predložiti Ministarstvu kulture i informisanja jednog kandidata za direktora Jugoslovenske kinoteke.

Vlada Srbije, kao osnivač Kinoteke, imenuje direktora na osnovu predloga Upravnog odbora, koji je prethodno usvojen od strane Ministarstva kulture, na period od četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: