"Priče od A do Š" najlepša dečja knjiga 2014.

Na 13. Međunarodnom sajmu knjiga "Trg od knjige" u Herceg Novom nagradu za najlepšu dečju knjigu u 2014. dobilo je izdanje "Priče od A do Š" Simeona Marinkovića, u izdanju Kreativnog centra.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

14:58

Default images

Ovogodišnji sajam knjiga u Herceg Novom trajao je od 21. do 28. jula, a održan je pod sloganom "Šta je drugo čitanje do razgovor u tišini", navodi se u saopštenju Kreativnog centra.

Poslednjeg dana sajma dodeljene su plakete za najlepšu knjigu, najbolju ediciju, izdavački poduhvat godine i za najbolju dečju knjigu. Odluke je doneo žiri u sastavu prof. dr Goran Maksimović, mr Đorđe Malavrazić i Voislav Bulatović.

Kako se navodi u obrazloženju žirija, "Priče od A do Š" dobile su nagradu za izuzetno kreativno, savremeno izvedena grafička rešenja i ilustracije, koje su razvijene na nivo višeznačnih simbola u potpunoj korespondenciji sa književnim tekstom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: