Završeni "Bucini dani"

Priznanje "Zlatno zrno" za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Bucini dani 2015" dodeljeno je Borisu Komneniću, prvaku drame Narodnog pozorišta iz Beograda.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.06.2015.

13:22

Default images
YouTube Printscreen

Komnenić je, kako je naveo žiri, rafiniranim sredstvima glumačkog majstora pružio osoben i autentičan doprinos tumačenju klasičnog komediografskog lika Jevrema Prokića u Nušićevom Narodnom poslaniku.

Festival "Bucini dani 2015" posvećen esejisti, pesniku i pozorišnom kritičaru Milosavu Buci Mirkoviću kasno sinoć je završen dodelom nagrada laureatima i izvođenjem u njihovu čas, predstave "Dragi moj lažljivče" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

"Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu dodeljeno je Đorđu Markoviću, za ulogu Žana u predstavi "Nosorog", Ežena Joneska u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Kikinde.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Biljani Jocić Savić za rolu majke u predstavi "Devetstopetnaesta - tragedija jednog naroda", po romanu Branislava Nušića u izvođenju Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Niša.

Najbolji mladi glumac ovog festival je Milan Nakov, koji je sa ulogom Fajtera u predstavi "Rađanje jednog zapisnika" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Pirota, oduševio publiku i žiri.

Saša Torlaković je kreirao lik vrhunske scenske kulture kojim se disciplinovano pokorava njegovo scensko telo i govor, sa ulogom Drenjine u predstavi "Mnogo vike ni oko čega", u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora, i zato osvojio "Zlatno zrno" za glumačku bravuru festivala.

Žiri predvođen Mirom Banjac nagradu za produkciju odnosno koprodukciju dodelio pozorišnoj predstavi "Devetstopetnaesta-tragedija jednog naroda" u izvođenju združenog ansambla i koprodukciji Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Niša i Centra za kulturu iz Loznice,

Drugi po redu Festival počeo je 23. juna a obuhvatio je i niz pratećih sadržaja - okrugle stolove, pesničke večeri, izložbe...

Opština Aleksandrovac, Turistička organizacija i Centar za kulturu, su bili organizatori festivala tokom koga su nastupila pozorišta iz Kikinde, Kruševca, Beograda, Pirota i Sombora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: