"Put do slave" otvara Njujork Film Festival

Film PUT DO SLAVE novo remek-delo vrhunskog filmskog vizionara Roberta Zemekisa izabran je za ovogodišnje otvarenje filmskog festivala u Njujorku u petak, 25. septembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2015.

15:25

Default images

Ovom prilikom predstavljamo vam najnoviju bioskopsku najavu! Tom Rotmen, predsednik Sony Pictures Motion Group kao svoje prvo producentsko delo pod okriljem novo-oživljenog studija TriStar odabrao je upravo PUT DO SLAVE – film o francuskom šetaču po žici Filipu Petitu koji je 1974. godine razapeo žicu između dve kule Svetskog trgovinskog centra i bez ikakve zaštite hodao po njoj. Dok se nalazio u kompaniji 20th Century Fox, Rotman je 2012. godine za otvaranje festivala u Njujorku ponudio film „Pijev život“ reditelja Enga Leja koji je na kraju zaradio preko 600 miliona dolara na svetskim bioskopskim blagajnama i postao bogatiji za četiri prestižne nagrade Oskar, uključujući i onu za najboljeg reditelja. Za film PUT DO SLAVE već se sada šuška da će biti jedan od glavnih favorita za sezonu filmskih nagrada koje se dele krajem ove i početkom sledeće godine, a s obzirom na trejler to nije nikakvo čudo.

Film PUT DO SLAVE je drugo 3D delo koji će otvoriti festival u Njujorku nakon „Pijevog života“ te drugi film reditelja Zemekisa koji će se na njemu prikazati (prvi je bio „Let“ s čijom je projekcijom festival 2012. godine zatvoren). PUT DO SLAVE je 3D filmsko iskustvo kakvo publika do sada nije imala prilike da vidi, a u domaćim bioskopima će biti već od 1. oktobra – dan pre nego u ostatku sveta.

Direktor filmskog festivala u Njujorku i glavni selektor Kent Džons ovom prilikom je izjavio: „Film "Put do slave" iznenađujuće je filmsko iskustvo na nekoliko nivoa. Kao prvo, radi se o klasičnom filmu o pljački poput nezaboravnih remek-dela "Džungla na asfaltu" ili "Kockar Bob" u smislu planiranja, isprobavanja, egzekucije i problema koji se javljaju u poslednjim trenucima – samo što ovde glavni likovi ne kradu novac, već pristup najvećim svetskim zgradama. Takođe se radi i o zadivljujućem oživljavanju Menhetna iz 70-ih godina prošloga veka. Međutim, reč je o retkoj, bogatoj i misterioznoj priči koja je od prve do poslednje sekunde toliko napeta da će je publika gledati sa uzbuđenjem.“

Reditelj Robert Zemekis ovom prilikom je izjavio: „Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što je naš film izabran za otvaranje 53. filmskog festivala u Njujorku. "Put do slave" je njujorška priča i ponosan sam što ćemo upravo publici u Njujorku prvoj predstaviti naš film. Nadam se da će publika na festivalu biti uronjena u spektakl, ali takođe i oduševljena pričom o ovom strastvenom umetniku koji je svojim potezom tim kulama dao dušu.“

U filmu PUT DO SLAVE glavne su uloge ostvarili Džozef Gordon-Levit, Ben Kingsli, Džejms Badž Dejl, Ben Švarc, Stiv Valentajn, Šarlot Lebon, Klement Siboni, Cezar Dombi i Benedikt Samual. Reditelj Zemekis i Kristofer Brouni napisali su scenario prema Petitovoj autobiografiji „To Reach the Clouds“, a film su producirali Stiv Starki, Zemekis i Džek Rejp.

Iz godine u godinu razni holivudski studiji pokušavaju pronaći pravi filmski festival na kojem će premijerno prikazati neki od svojih filmova sa kojima pretenduju na oskarovsku sezonu, a otvaranje filmskog festivala u Njujorku poslednjih nekoliko godina postalo je pravo mesto upravo za to. Neki od filmova koji su u novije vreme otvorili ovaj festival su „Nestala „(2014.), „Kapetan Phillips“ (2013.), „Pijev život“ (2012.), „Bračne svađe“ (2011.) i „Društvena mreža“ (2010.).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: