Grupa MGM Rizorts najavila aukciju Pikasovih dela

Oko 11 slika i drugih dela velikog španskog umetnika Pabla Pikasa naći će se na aukcijskoj prodaji 23. oktobra ove godine u hotelu Belađio u Las Vegasu, u okviru nastojanja poslovne grupe MGM Rizorts da dodatno proširi svoju ogromnu umetničku kolekciju, saopštile su danas kompanija MGM i aukcijska kuća Sotbis.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.08.2021.

17:37

Grupa MGM Rizorts najavila aukciju Pikasovih dela
Foto:EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Vrednost ponuđenih dela bi mogla dostići oko 100 miliona dolara i smatra se da će to biti jedna od najvrednijih aukcija umetničkih dela Pabla Pikasa ikada održana.

"Posvećeni smo stvaranju inkluzivne kolekcije koja bi održavala širinu našeg postojećeg portfolija umetničkih dela", izjavio je Ari Kastrati, generalni menadžer sektora ugostiteljstva u MGM Rizorts, prenosi Rojters.

Umetničku zbirku kompanije MGM Rizorts, izloženu u MGM hotelima širom sveta, čini oko 900 dela 200 umetnika, uključujući radove Boba Dilana i Dejvida Hoknija.

Kolekciju je pre više od 20 godina počeo da sakuplja trgovac nekretninama Stiv Vin, bivši vlasnik hotela Belađio i nekadašnji izvršni direktor grupe Vin Rizorts.

Na oktobarskoj aukciji će se naći pet Pikasovih slika od kojih su neke godinama bile izložene u elitnom restoranu koji nosi ime velikog španskog slikara, a nakon aukcijske prodaje pet pomenutih slika u ovom čuvenom restoranu biće izloženo još 12 dela Pabla Pikasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: