Grupa MGM Rizorts najavila aukciju Pikasovih dela

Oko 11 slika i drugih dela velikog španskog umetnika Pabla Pikasa naći će se na aukcijskoj prodaji 23. oktobra ove godine u hotelu Belađio u Las Vegasu, u okviru nastojanja poslovne grupe MGM Rizorts da dodatno proširi svoju ogromnu umetničku kolekciju, saopštile su danas kompanija MGM i aukcijska kuća Sotbis.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA
Foto:EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Vrednost ponuđenih dela bi mogla dostići oko 100 miliona dolara i smatra se da će to biti jedna od najvrednijih aukcija umetničkih dela Pabla Pikasa ikada održana.

"Posvećeni smo stvaranju inkluzivne kolekcije koja bi održavala širinu našeg postojećeg portfolija umetničkih dela", izjavio je Ari Kastrati, generalni menadžer sektora ugostiteljstva u MGM Rizorts, prenosi Rojters.

Umetničku zbirku kompanije MGM Rizorts, izloženu u MGM hotelima širom sveta, čini oko 900 dela 200 umetnika, uključujući radove Boba Dilana i Dejvida Hoknija.

Kolekciju je pre više od 20 godina počeo da sakuplja trgovac nekretninama Stiv Vin, bivši vlasnik hotela Belađio i nekadašnji izvršni direktor grupe Vin Rizorts.

Na oktobarskoj aukciji će se naći pet Pikasovih slika od kojih su neke godinama bile izložene u elitnom restoranu koji nosi ime velikog španskog slikara, a nakon aukcijske prodaje pet pomenutih slika u ovom čuvenom restoranu biće izloženo još 12 dela Pabla Pikasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.