Mural beogradskog umetnika osvanuo u centru Madrida

Beogradski vizuelni umetnik Andrej Žikić Artez u prethodnom periodu obojio je zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo, Almati, da bi prošle nedelje u okviru umetničkog sajma "Urvanity Art Fair" naslikao mural u jednoj od najprometnijih ulica u Madridu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.03.2019.

14:51

Default images

Mural pod nazivom "O ovom gradu" proteže se na četiri sprata u glavnoj, veoma prometnoj, gradskoj zoni.
Elementi na muralu su prepoznatljivi za rad ovog umetnika: nežni ženski lik, sobne biljke, kućica za ptice, knjige, a ovog puta predstavljaju poziv putnicima da dođu u Madrid.

Artez kaže da je mural koji je naslikao priča o Madridu, mestu u koji posetioci iz celog sveta mogu da dođu i uživaju u živopisnim umetničkim i kulturnim sadržajima koje ovaj grad nudi.

"Devojka prikazana na muralu drži gomilu knjiga važnih za istoriju i kulturu grada, kao i malu kućicu za ptice koja poziva sve ptice-selice da dolete ovde i osećaju se kao kod kuće", kaže Artez.

Njegov rad je izazvao veliku pažnju prolaznika, lokalnog stanovništva, ali i turista.

"U jednom trenutku sam se okrenuo i dočekale su me ovacije. Oslikavanje je posmatralo više od pedeset ljudi koji su mi aplaudirali", priseća se Artez i dodaje da je kasnije saznao da je i Manuela Karmena, gradonačelnica Madrida, tražila organizatorima festivala da joj pošalju fotografije murala.

Festival "Urvanity Art Fair" predstavio je radove više od devedeset internacionalno afirmisanih umetnika sa cele planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: