U Rusiji ukradena slika tokom izložbe, lopovi je samo skinuli i otišli

Iz Tretjakovske galerije u Moskvi tokom izložbe ukradena je slika pejzaža ruskog slikara grčkog porekla Arhipa Kuindžija.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2019.

08:34

U Rusiji ukradena slika tokom izložbe, lopovi je samo skinuli i otišli
Foto: Tanjug: AP Photo/Pavel Golovkin

Na snimku nadzorne video kamere vidi se kako su za sada nepoznate osobe jednostavno sliku skinule sa zida i pobegle, navela je policija, prenosi Rojters.

Slika poznatog pejzažiste Arhipa Kuindžija "Aj Petri", dimenzija 39x53 centimetra, stara 111 godina i koja prikazuje planinu na Krimu, ukradena je u nedelju uveče iz moskovske Tretjakovske galerije, kojoj je pozajmljena iz Ruskog muzeja u Sankt Peterburgu.u.

Slika je ukradena iz jedne od vodećih umetničkih galerija u Rusiji koja je bila meta pljačkaša nekoliko puta u poslednjih godina, napominje britanska agencija.

Nestanak slike potvrdilo je i rusko Ministarstvo kulture koje je navelo da je "Aj Petri" osigurana na nešto više od 180.000 dolara, prenosi agencija Tass.

Kako je izjavila danas portparolka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji policije i Savezne bezbednosne službe. Prema njenim rečima, uhapšen je 31-godišnji muškarac u selu Zarečje u moskovskom regionu i on je priznao policiji da je ukradenu sliku sakrio u objektu u izgradnji u regionu Odincovski, gde ju je policija kasnije i pronašla.

Osumnjičeni je odranije poznat policiji, jer je već privođen zbog trgovine narkoticima, a poslednji put je zbog toga bio uhapšen u decembru 2018. godine.

Izložba je zbog krađe bila zatvorena, a iz Tretjakovske galerije saopštili su da će ponovo biti otvorena danas u 15 sati po lokalnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: