Još tri dana za izložbu "Percepcije. Žena po meri društva?"

Izložba Percepcije. Žena po meri društva? privodi se kraju posle tri meseca trajanja u Galeriji Matice srpske.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.01.2019.

13:49

Još tri dana za izložbu
Foto: Promo

Izložba će biti otvorena još samo nekoliko dana, do 6. januara, a u petak 4. januara u 18 časova publika će imati priliku da čuje poslednje stručno tumačenje izložbe.

Tokom puna tri meseca trajanja izložbe, preko 10.000 posetilaca je videlo na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije, predstavljeno kroz temu (re)prezentacije žene u društvu. Postavkom izložbe kao i putem 25 različitih pratećih događaja razgovarali smo o srpskim i britanskim umetnicama kao i drugim značajnim ženama koje su pomerale granice društva.

Na poslednjem stručnom tumačenju, kustoskinja i autorka izložbe Jelena Ognjanović predstaviće izložena dela u svetlu tzv. ženskih pitanja i govoriće o umetnicama i prikazanim ženama kao objektima i subjektima, kao alegorijama i njenim društveno utemeljenim kategorijama. Još jednom ćemo podstaći posetioce na posmatranje i razmišljanje o umetnosti i kulturi iz drugog ugla.

Ulaz na stručno tumačenje je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: