Izložba "Anegdote" u bioskopu Balkan

U bioskopu Balkan u utorak 1. januara otvara se izložba "Anegdote", autora Marka Crnobrnje u organizaciji Fondacije Saša Marčeta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2018.

10:45

Izložba
Foto: Promo

Izložba "Anegdote" samo je jedan u nizu planiranih događaja pomenute fondacije, u sklopu projekta Nova ARTmosfera.

Iz fondacije ističu da izložba "Anegdote" predstavlja novogodišnji poklon Beogradu i najavljuju da će i u budućnosti pružati podršku mladim umetnicima. Izložba će biti otvorena za posetioce 1. januara, u periodu od 12 do 20 časova. Ulaz je slobodan.

"Fondacija Saša Marčeta poklanja Beogradu novogodišnju ARTmosferu kroz izložbu Anegdote, simbolično prvog janura za vreme trajanja manifestacije Ulica otvorenog srca. Pozivamo sve crvene nosiće Beograda, da pored humanosti prema drugima, poklone svojim najmilijima i sebi, intelektualnu i duhovnu inspiraciju i posete novi kulturni centar, bioskop Balkan“, apelovala je direktorka fondacije Verica Sujić.

Nova “ARTmosfera” naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, koji je zvanično započet u novembru, izložbom 20/20 u bioskopu Balkan.

Prva faza projekta je stvaranje dinamične zajednice između nedovoljno povezanih društvenih aktera: umetnika, edukatora, institucija, kompanija, medija i najšire javnosti.

U drugoj fazi, plan je da se izgradi jedinstvena platforma koja će za umetnike i kreativne ljude obezbediti prostor, dodatna znanja i sredstva, da realizuju svoje ideje, a onda da te ideje prezentuju javnosti i tako kreiraju Novu ARTmosferu.

Krajnji cilj projekta je modeliranje novog kulturnog pejzaža naše zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: