"Umetnost treba da se vrati tamo gde joj je mesto" VIDEO

Manifestacija savremene likovne i vizuelne umetnosti 29. Memorijal Nadežde Petrović, u tri galerijske postavke s radovima 12 umetnika, biće održana od 29. septembra do 30. oktobra u Umetničkoj Galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

15:22

Default images

Ovogodišnje radove u okviru Memorijala pod nazivom "Limited", selektovali su Uroš Đurić i Vuk Vidor. Oni su otvoreno govorili o problemima koji dugo tište slobodne umetnike, ali i kulturu, uopšte. Zakoni su ti koji su još 2005. godine kulturu bacili u nezavidan položaj, kaže Uroš Đukić.

On je istakao i da kultura ne sme da se posmatra kao servis gde umetnici prodaju svoju "robu". Više o tome saznajte u prilogu u nastavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: