Hoknijeva slika biće prodata po rekordnoj ceni

Očekuje se da će slika britanskog umetnika Dejvida Hoknija biti prodata za oko 80 miliona dolara u aukcijskoj kući Kristi (Crhistie's) čime će lako probiti rekordnu cenu dobijenu na aukcijama za delo nekog živog umetnika.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2018.

13:46

Hoknijeva slika biće prodata po rekordnoj ceni
Foto: Gettyimages

Hoknijeva slika iz 1972. godine "Portret umetnika (Bazen s dve figure)" jedna je iz čuvenog serijala i svrstava se u njegova glavna dela. Slika koja je dugo bila u posedu privatnog kolekcionara biće ponuđena na aukciji u novembru.

Raniju rekordnu cenu dobijenu za delo nekog živog umetnika držala je skulptura Džefa Kunsa "Balun dog" (Balloon Dog) koja je prodata za 58,4 miliona dolara 2013. godine.

Aukcijska kuća Kristi je procenila Hoknijevu sliku na oko 80 miliona dolara, ali stručnjaci očekuju da će biti prodata za više novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: