Otvorena izložba fotografija o Dijegu Riveri i Fridi Kalo

Izložba "Dijego i Frida, osmeh na pola puta" koju čini 96 crno-belih fotografija o životu meksičkih slikara Dijega Rivere i Fride Kalo, otvorena je danas u Narodnoj skupštini Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2018.

14:13

Otvorena izložba fotografija o Dijegu Riveri i Fridi Kalo
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bg

Ambasador Meksika u Beogradu Marko Antonio Garsija Blanko obratio se tom prilikom okupljenima, među kojima su bili i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, prenosi Tanjug.

"U okviru srdačnih diplomatskih odnosa između Meksika i Srbije koji ove godine proslavljavaju 72 godine, predstavljamo vam izložbu koja će biti otvorena do 14. septembra u ovom neverovatnom prostoru", kazao je Garsija Blanko.

Ambasador se osvrnuo i na život i rad slavnih umetnika kojima je posvećena izložba.

"Dijego Rivera je bio jedan od najistaknutijih predstavnika meksičkog muralizma, a Frida Kalo istakla se kao tvorac autobiografskih slika pod uticajem meksičke narodne umetnosti domorodačkog porekla. Izložba pokazuje divan univerzum koji su oboje delili, što ih čini jednim od najkontroverznijih parova u istoriji umetnosti Meksika", istakao je on.

Postavka izložbe je sastavljena od autorskih fotografija slavnih fotografa kao što su Manuel Alvares Bravo, Edvard Veston ili Nikolas Murai.

Na njima su predstavljene različite etape ljubavne veze i društvenog života, sve do same smrti Dijega Rivere i Fride Kalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: