Izložba "Običan malecki san" Milutina Obradovića u galeriji ULUS

U galeriji ULUS-a, Knez Mihailova 37, sredu 23.05 u 20h otvorena je izložba slika pod nazivom "Običan malecki san" crnogorskog umetnika Milutina Obradovića.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

08:00

Izložba
Foto: Galerija ULUS

O značenju snova kojima autor islikava likovne priče kroz motiv portreta konja govorili su kustos galerije Olivera Vukotic i predsednik ULUS-a slikar Miroslav Lazović.

Čast da proglasi otvorenom ovu jedinstvenu likovnu predstavu pripala je cenjenom glumcu Zoranu Cvijanoviću.

U svom vrlo nadahnutom govoru Cvijanović je osim ostalog rekao:

"Obradović je doneo platna koja je izneo iz svojih snova. Milutin prevazilazi rutinu i iskustvo, na momente on prevazilazi cak i maštu jer pokrete izvlači njegova sanjalačka ruka. Gledajući Milutinove slike, posmatrač ima osećaj da se setio nekog svog davno zaboravljenog sna. Za Milutina je primereno da samo jak čovek moze da izdrži pritisak tih velikih dubina na koje čovek stigne kada duboko sanja. Dozvolite da zajedno podelimo Milutinove snove," rekao je Cvijanović.

Stihove Milutina Obradovića u uvodnom delu svečanog otvaranja izložbe čitala je profesor Tanja Obradović uz muzičku pratnju gitariste Jovana Panića.

Izlozba Običan malecki san otvorena je do 29.05.2018 god.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: