Ljubinu izložbu videlo 10.000 posetilaca

bog ogromnog interesovanja, izložba “Ljuba – Slike” biće produžena još mesec dana - do 1. jula.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.06.2017.

21:25

Ljubinu izložbu videlo 10.000 posetilaca
Foto: Youtube screenshot

Piše: B. Puzović

Izvor:
novosti.rs

Izložbu slika akademika Ljube Popovića, otvorenu pre dva meseca u Modernoj galeriji u gradu na Kolubari, do sada je videlo 10.000 posetilaca iz čitave Evrope. To je apsolutni rekord u više od tri i po decenije postojanja Moderne galerije u kojoj će na jesen biti priređena još jedna ekskluzivna izložba slika Dade Đurića, najveća do sada na prostorima bivše Jugoslavije.

Zbog ogromnog interesovanja, izložba “Ljuba – Slike” biće produžena još mesec dana - do 1. jula. Izloženo je 49 radova Ljube Popovića, od kojih su mnogi prvi put prikazani javnosti, a deo se nalazi i u privatnim kolekcijama. Deo izložbe je i triptih “U čast Džona Frejzera“, dimenzija 8,1 sa 2,6 metara, nastao sedamdesetih godina prošlog veka, za beogradski hotel “Interkontinental”, ali s obzirom da mnogim gostima nije odgovarala, često je bila sakrivena iza zavese, a više od dve decenije nalazila se u podrumu. Moderna galerija nastoji da dođe u trajni posed triptiha, u čemu posreduje Ministarstvo kulture. - Sa organizovanom posetom Slikarske kolonije iz Koštunića, umetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije, broj onih koji su videli izložbu premašio je 10.000 i izuzetno smo ponosni na taj svojevrsni rekord – kaže Vojislav Jovanović, direktor Moderne galerije. - Od tog broja, četiri petine su odrasli, isto toliko je ljudi van Valjeva, a mnogi su, upravo zbog Ljubine izložbe, prvi put bili u našem gradu. Pred kraj ispitnog roka, očekujemo i organizovanu posetu studenata Akademije likovne umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: