Branka Katić: Gledaj "Balkanskog špijuna", šeruj i pomozi glumcima!

Veliki je izazov čitati kultnu Kovačevićevu dramu preko zoom-a. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama, budite uz Mozzartov jutjub kanal na Božić u 20 časova. Za svaki šer, Mozzart povećava donaciju Udruženju dramskih umetnika Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2021.

14:45

Branka Katić: Gledaj
Foto: Promo

Kultna drama, glumačke legende i humanost na delu – spektakl je zagarantovan! Na Božić u 20 časova na Mozzartovom jutjub kanalu biće emitovana predstava "Balkanski špijun", u do sada neviđenoj postavi: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Mima Karadžić kao Đura, Vesna Trivalić tumači lik Danice, Branka Katić ćerke Sonje, a Gordan Kičić Petra Markova.

Za svaki šer tokom prva 24 sata, kompanija Mozzart povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije, a i sami glumci odrekli su se svojih honorara kako bi se prikupilo što više novca.

Onlajn probe su uveliko u toku i po njima se vidi da publiku očekuje mnogo smeha i dobre zabave, a čuvene glumce će najavljivati Zoran Kesić.

"Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu" istakla je Branka Katić. "Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića 'Balkanski špijun'. To je baš lep izazov za sve nas".
Foto: Promo
Predstava u produkciji Spotlight-a biće dostupna za gledanje ukupno 48 sati, a kompletna postava i Mozzart pozivaju sve da šerovanjem tokom prva 24 sata učestvuju u širenju dobre energije, ali i svesti o stanju kulture koja je pogođena epidemijom korona virusa.

"Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna" zaključila je Branka Katić.

"Ako me se sete – sete, ako me se ne sete – to je bila moja dužnost", glasi replika iz "Špijuna". Sada je potrebno da ispunimo našu dužnost i pomognemo kulturi da pregura težak momenat. Dovoljan je samo jedan šer...

"Želimo da ova humanitarna verzija "Balkanskog špijuna" sve nasmeje i da barem u tih sat vremena mislimo samo na lepe stvari. Odazvala su se neka od naših najvećih glumačkih imena, legende koje su obelezile našu i jugoslovensku scenu. Hvala glumcima na odvojenom vremenu, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće" poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: