"Terminal Music i Arts Festival 2018" 29. i 30. juna u Somboru

Treći po redu Terminal Music & Arts Festival 2018. održava se 29. i 30. juna u Somboru. Priču nastavljamo gde smo je i započeli - promovisanjem novih trendova u umetnosti i muzici, predstavljenjem jedinstvenih lokalnih i svetskih izvođača koji prelaze žanrovske granice, raznovrsnim programom u prelepom ambijentu grada i uz autentičnu energiju posetilaca, umetnika i svih učesnika festivala!

Podeli
Foto promo
Foto promo

Terminal se i lokacijom vraća na mesto svog početka - u renoviranom prostoru letnje scene "Kabare", 1.000 posetilaca će imati priliku da uživo doživi muziku izraelskog jazz velikana Avishai Cohen-a sa svojim novim projektom "1970", detroitske funk ikone i ranijeg člana kultnog “ Funkadelic” benda - Amp Fiddler-a, koji nastupati zajedno sa basistom Stuart Zender-om, nekadašnjim članom benda "Jamiroquai". Prvo veče posetioci festivala upoznaće se i sa bendom Technoir – psihodeličnim soul, jazz duom iz Milana.

Drugo veče Terminala obojiće muzika Aleksandre Dende – naše jazz umetnice iz NYC, jedan od najpoznatijih austrijskih bendova “Sofa Surfers”, čiji trip hop zvuk mnogi porede sa svetski poznatim "Massive Atack", proslaviće 20. godina postojanja, nakon čega će nastupiti electro jazz indie bend iz Budimpešte – Žagar.

Nastavak muzičkog programa, kao i prethodne godine, održava se obe večeri na late night stage-u na kanalu u prirodi u prelepom ambijentu café De Sol-a, gde nastupaju live performer, producenti i DJ Chtistian Loefler – predstavnik berlinske elektro scene, Chancha Via Circuito iz Buenos Airesa, i Marko Milosavljević – jedan od najpopularnijih DJ-eva na ovim prostorima.

Foto promo
Foto promo

Terminal Music & Arts Festival istrajava u viziji da razvija i promoviše umetnost, kulturu, kreativnost, stvara spone između posetilaca i izvođača, podstiče inspiraciju, avanturu … I ove godine, svi posetioci mogu da posete i umetničke izložbe slika, projekcije filmova na otvorenom, dnevne jamm session-a i tribine, muzičke i likovne radionice.

Više informacija o festivalu nađite na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org i na FB stranici.

Kultura: PR

Otvoren Cineplexx Big Beograd

Najmoderniji bioskop Cineplexx BIG Beograd otvoren je u okviru BIG FASHION šoping centra na Karaburmi. Ljubitelji filmova će nakon višemesečnih radova i investicije od preko 4 miliona evra, uživati u elegantnom spoju tradicionalnog i modernog bioskopa urađenog prema visokim standardima kompanije Cineplexx.

kultura: pr petak 21.04. 10:20 Komentara: 0

Pozitivan ritam u Puli tokom leta

Pozitivan ritam je novi subjekat na regionalnoj nezavisnoj muzičkoj sceni, koji sa svojim aktivnostima na polju muzike okupira pulske meštane, ali i turiste već 10 godina organizacijom muzičkih festivala različitih pravaca. Otvaranje nove sezone zakazano je za 19. jula i to Seasplash festivalom, od koga je sve i počelo pre deset godina.

kultura: pr ponedeljak 2.07. 14:20 Komentara: 0

Rovinj domaćin 2. Avantgarde Jazz-a

2. izdanje Avantgarde Jazz Festivala održaće se i ove godine u Rovinju, a vrhunski jazz program sa čak 10 koncerata odvijaće se tokom tri meseca na nekoliko lokacija. Od maja do jula Rovinj će zahvaljujući generalnom sponzorstvu hotelijerske kompanije Maistre ugostiti impresivna muzička imena i velikane džeza.

kultura: pr četvrtak 31.05. 14:47 Komentara: 0